Esittelypisteet

Toiminnallisilla demopisteillä 2. kerroksen aulatiloissa löytyy paljon nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. 

  • Fotoniikan tutkimus tuo ihmeteltäväksi nanometrin kokoisia molekyylejä, jotka kykenevät muuttamaan muotoaan ja/tai väriään, kun niihin osuu sopivan väristä valoa. Voit kokeilla myös valolla katoavaa kirjoitusta ja pääset ohjailemaan nanorobotteja valon avulla. Pääset myös tutustumaan ilmiöön, miten ihmissilmien stereonäön huijaamista voidaan hyödyntää moderneissa 3D-laseissa. 
  • Valon tutkimuspaketti PEK:n pisteellä (Photonics Explorer Kit) esittelyssä fysiikan opetussuunnitelmaan kytketyvä opetuspaketti, joka kannustaa oppilaita oppimaan kokeilemalla.  
  • Omatoimi -demoissa pääset mm. havannoimaan, mitä esineitä näet lasiastiassa. Nosta kauhalla hieman vettä, ja yllätyt. Hehkulampun ja LEDin energiatehokkuutta voit vertailla pyörittämällä pieneen sähkögeneraattoriin yhdistettyä veiviä: kun pyörität sitä, tuotat sähköä.  Kumpi lamppu on helpompi saada palamaan?  
  • VirNE, eli Virtual Natural Environments tuo ohjattuja rentoutusharjoituksia virtuaaliseen luontoympäristöön. VirNE on lapsille ja nuorille suunniteltu VR-sovellus, jonka tavoitteena on helpottaa käyttäjän kokemaa stressiä ja ahdistusta. 
  • Tule tutustumaan myös Robostudion robotteihin. Demopisteellä esillä uusi robottikoira Tassu, tule katsomaan mitä temppuja se osaa. 
  • Mukana tapahtumassa myös yliopiston monikudosmallintamisen huippuyksikkö. Selvitä miten solujen elinympäristönä käytettäviä hydrogeelejä tehdään ja kurkkaa kudosmallintamisen maailmaan mikroskopoinnin avulla. Voit myös auttaa monikudosmallintamisen laboratoriossa.