Maestro 2023

Tampere Chamber Music Festival -festivaalin luento/työpaja: Näkyvän ja näkymättömän liike

La 28.1.2023 klo 11 Tampere-talo, Maestro-sali

Taiteen tohtori ja intuitiotutkija Asta Raami sekä tanssitaiteilija ja pedagogi Sini Länsivuori tutustuttavat yleisön näkyvän ja näkymättömän liikkeen saloihin. Kesto n. 3 tuntia.

Jokaisella meistä on monenlaisia intuitioita. Ne pohjautuvat erilaisiin tietopohjiin ja ovat siksi eri tavoin luotettavia. Luotettavimpia intuitioita ovat asiantuntijuuteen ja kehollisuuteen pohjautuvat sisäisen tietämisen tavat.

Jokainen meistä havainnoi, käsittelee ja hyödyntää kehollista intuitiivista tietoa hieman eri tavoin. Intuitiivinen tieto on laajin tietovarantomme, vaikka emme sitä tiedostaisi. Suuri osa tiedosta on sanatonta tai vaikeasti sanallistettavaa. Sitä ei kuitenkaan ole tarpeen edes sanallistaa voidakseen silti hyödyntää sitä.

Työpaja avaa osallistujille tilan avautua omaan keholliseen intuitiiviseen tietoon. Työpajassa osallistuja voi pysähtyä rauhassa liikkeen äärelle ja tarkastella oman kehollisen intuition monimuotoisuutta, yksilöllisyyttä ja luotettavuutta. Oman sisäisen tiedon näkyviä, näkymättömiä ja näkyväksi tulevia puolia havainnoidaan asiantuntevassa, turvallisessa ohjauksessa.

Työpaja nivoo yhteen teoriaa, esimerkkejä ja harjoituksia. Kokonaisuus sisältää pieniä alustuksia, tapauskertomuksia ja oman sisäisen tiedon havainnointia. Työpajassa osallistuja saa teoreettista taustaa intuition toiminnalle ja pääsee tutkimaan oman intuition eri ulottuvuuksia kehollisten mielikuvaharjoitteiden avulla.

Täältä luennon tietoihin.

Yhteistuotanto Tampere Chamber Music-festivaalin kanssa.

Seitsemättä kertaa järjestettävä Tampere Chamber Music -festivaali levittäytyy Tampereelle keskiviikosta sunnuntaihin 25.–29. tammikuuta 2023. Esityksiä kuullaan Tampere-talon konserttisalien lisäksi Muumimuseossa, Tampereen Vanhassa kirkossa ja Tuomiokirkossa.

Kamarimusiikkia, tanssia ja tiedettä yhdistelevä festivaali tarjoaa kävijöille keinoja ammentaa hyvinvointia musiikista, ja tapahtumaan toivotetaan tervetulleiksi niin lapset ja opiskelijat kuin aikuiset ja seniorit.

Lisätietoja Tampere Chamber Music -festivaalista tästä linkistä.