Koko kansan tiedetapahtuma Tampere-talossa 25.1.2020
Tiedon valoa 2020

Vietä mukava ja tieteentäyteinen koko perheen päivä Tampere-talossa lauantaina 25.1.2020 kello 10—16. Maksuttomassa Tiedon valoa -tapahtumassa on ohjelmaa ja elämyksiä kaikenikäisille. Tapahtuma avaa Tampere Smart City Week -kokonaisuuden.

Avaudu tieteelle ja kestävälle, älykkäälle Tampereelle!

Tiedon valoa -tapahtumassa eri alojen tutkijoita ja asiantuntijoita puhuttavat ajankohtaiset teemat, kuten kaupunkien, liikenteen ja matkailun tulevaisuus sekä hyvinvointi ja arjen digitaalisuus. Vierailevina asiantuntijoina mukana keskusteluissa ovat muun muassa Meeri Koutaniemi, Katri Saarikivi, Oras Tynkkynen ja Jorma Mäntynen.

Päivän teemoihin sekä niihin liittyviin käytännön palveluihin ja sovelluksiin tutustut vuorovaikutteisella näyttelyalueella. Selvitä vaikka mitä on saastuttamisrikollisuus, mittaa hiilijalanjälkesi tai kysy neuvoja asumisen energiatehokkuuteen.

Lasten tiedetyöpajoissa rakennetaan tulevaisuuden pienoiskaupunkia ja sukelletaan valokuvauksen maailmaan. Muumimuseon työpajassa tapaat Mamelukin ja muita merellisiä olentoja.

Tiedon valoa -tapahtuma on osa 25.—31.1.2020 järjestettävää Tampere Smart City Week -kokonaisuutta. Tampere Smart City Week esittelee laajasti älykaupunkikehitystä useissa eri tapahtumissa. Viikon tapahtumissa näet ja koet, miten Tampereen seudulla luodaan innovatiivisia, digitaalisia ja kestäviä älykkään kaupungin ratkaisuja. Tule mukaan ja ota selvää, miten nämä ratkaisut sujuvoittavat sinun arkeasi!

Valokuvaaja, journalisti Meeri Koutaniemi keskustelee Tiedon valoa -tapahtumassa matkailun tulevaisuudesta ja luennoi Lasten akatemiassa valokuvauksesta.

Virittäydy Tutkijan taajuudelle

Tutustu Tampereen yliopiston tutkijoihin ja heidän työhönsä Radio Moreenin podcast-sarjassa. Tutkijat avaavat näkökulmiaan aiheisiinsa myös Tiedon valoa -tapahtumassa.

Tiedon valoa -tapahtuman järjestää Tampereen korkeakouluyhteisö yhteistyökumppaneineen