Tampereen Tieteen päivät

Altista itsesi tieteelle!

Tampereen Tieteen päivät järjestetään Tampere-talossa lauantaina 28.1.2023 kello 10-16.

Tapahtumassa tutustutaan esimerkiksi luovuuden alkulähteisiin, maailmanpolitiikan ajankohtaisiin alkuihin ja kestävän aivoterveyden perusteisiin. Lisäksi luvassa on erilaisia esittelypisteitä ja työpajoja. Osaa ohjelmasta voi seurata myös verkossa. Tapahtuma on maksuton.

Tampereen korkeakouluyhteisön asiantuntijoiden lisäksi tapahtumassa kuullaan puhujia Poliisiammattikorkeakoulusta sekä muun muassa uutisankkuri ja kirjailija Matti Rönkää, pormestari Anna-Kaisa Ikosta, alivaltiosihteeri Kai Saueria, psykologi ja viulisti Helmi Kuusta sekä esitysdramaturgi, ohjaaja ja kirjailija Hanna Rytiä.

Tutustu Tieteen päivien ohjelmaan.

Pienen salin ohjelmaa voi seurata myös livenä verkossa.

Työpajoja ja esittelypisteitä kaiken ikäisille

Toiminnallisilla esittelypisteillä 2. kerroksessa pääsee tutustumaan vaikkapa valolla kirjoittamiseen tai ohjailemaan pieniä nanorobotteja valon avulla. Ota selvää, miten ihmissilmien stereonäköä voidaan huijata moderneilla 3D-laseilla ja tutustu lapsille ja nuorille suunnattuun rentoutusharjoitukseen VR-sovelluksena. Tule myös moikkaamaan Robostudion uutta robottikoiraa Tassua!

Tampereen yliopiston Juniversityn työpajoissa lapset pääsevät kokemaan ja kokeilemaan. Tapahtumassa on mukana myös Muumimuseon työpajatila Ateljee. Muumimuseoon on pääsymaksu, mutta kuiskaamalla lippua ostaessasi sanat Tieteen päivät, saat aikuisten lipun hintaan 10 e, ja lasten lipusta kahden euron alennuksen.

Tapahtuma toteutetaan osana Tampereen korkeakouluyhteisön Tiedon valoviikkoja. Osa ohjelmasta järjestetään yhteistyössä Tampere Chamber Music -festivaalin kanssa.

Tieteen päivien Nuorten päivän ohjelma katsottavissa 5.2. saakka

Perjantaina 22.1. lähetetyn Tieteen päivien Nuorten päivän tallenteet ovat katsottavissa tästä linkistä aina sunnuntaihin 5.2 saakka. Luennot on suunnattu nuorille, mutta sopivat toki kaikenikäisille.

Tampereen Tieteen päivät on osa Tiedon valoviikkoja.

Tiedon valoviikkojen muita tapahtumia on myös muina tammi- ja helmikuun päiviä.

Lisätietoa tapahtumista täältä.

Käythän antamassa tapahtumasta palautetta täällä, kiitos!

Virittäydy Tutkijan taajuudelle

Tutustu Tampereen yliopiston tutkijoihin ja heidän työhönsä Radio Moreenin viime vuotisessa podcast-sarjassa.

Järjestäjät

Tämäkin tapahtuma syntyy yhteistyössä