Programme

RBRC 2024 Programme including workshop sessions PDFRBRC 2024 Programme including workshop sessions PDF

Wednesday 13.3.

10:00–10:30 Registration, coffee
Pinni B, Lasikabinetti

10:30–10:45 Welcome: Professor Johanna Kujala and Professor Emerita Salme Näsi, Tampere University
Pinni B1100 / Zoom

10:45–12:00 Keynote – Professor Robert Phillips: Delimiting Stakeholder Theory: Three Boundary Considerations
Pinni B1100 / Zoom

12:00–13:00 Lunch
Pinni B, Minerva, at own cost

13:00–15:00 Workshop 1
Pinni B1100 / B1097 / Lasikabinetti / Zoom)

15:00–15:30 Coffee
Pinni B, Lasikabinetti

15:30–17:30 Workshop 2
Pinni B1100 / B1097 / Lasikabinetti / Zoom

18:30– Conference dinner

 

Thursday 14.3.

8:30-10:00 Workshop 3
Pinni B1100 / B1097 / Lasikabinetti / Zoom

10:00–10:30 Coffee
Pinni B, Lasikabinetti

10:30-12:30 Workshop 4
Pinni B1100 / B1097 / Lasikabinetti / Zoom

12:30–13:30 Lunch
Pinni B, Minerva, at own cost

13:30–14:00 Business ethics thesis award and conference paper award in collaboration with EBEN Finland
Pinni B1100 / Zoom

14:00–15:30 Panel discussion (in Finnish): Kohtuutalous ja vastuullinen liiketoiminta
Pinni B1100 / Zoom

15:30–16:00 Closing

 

Robert Phillips – Keynote speech ‘Delimiting Stakeholder Theory: Three Boundary Considerations’ 13.3.2024 Picture of Robert Phillips

Robert Phillips is George R. Gardiner Professor in Business Ethics and Director of ​the Centre of Excellence in Responsible Business at York University’s Schulich School of Business (Toronto). He has served as Gourlay Professor of Ethics in Business, at Trinity College, University of Melbourne, and as visiting professor at LM Thapar School of Management (Punjab) and Cheung Kong Graduate School of Business (Shanghai). He has published over 50 scholarly articles appearing journals such as the Journal of Business Ethics, Strategic Management Journal, Philosophy of Management, and the Academy of Management Review, among others. He is the author of Stakeholder Theory and Organizational Ethics (2003). His research interests include stakeholder theory and historic corporate responsibility. He ​serves as Consulting Editor at Journal of Business Ethics and has held leadership positions in the Academy of Management, the Strategic Management Society, the International Association for Business and Society, Philosophy of Managment, and is past president of the Society for Business Ethics.

Panel discussion ‘Degrowth and responsible business’ 14.3.2024 (in Finnish)

Paneelikeskustelu aiheesta kohtuutalous ja vastuullinen liiketoiminta päättää konferenssin. Paneelissa keskustellaan siitä, mitä kohtuutalous tarkoittaa, mikä on kohtuutalouden ja vastuullisen liiketoiminnan välinen suhde ja miksi ajatus kohtuullisuudesta on keskeinen vastuullisen liiketoiminnan näkökulmasta. Paneelin fasilitoivat väitöskirjatutkija Heta Leinonen ja yliopistonlehtori Hannele Mäkelä Tampereen yliopistosta.

Paneelissa keskustelevat:

Riina Bhatia työskentelee kestävän tulevaisuuden tutkijana Teknologian tutkimuskeskus VTT:llä ja tekee väitöskirjaa Helsingin yliopistossa. Väitöskirjassaan hän tutkii ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän talouden ruohonjuuritason aloitteita globaalissa etelässä, ja aloitteiden suhteita innovaatiopolitiikkaan ja teknologiaan. Hän on Suomen Rethinking Economics järjestön perustajajäsen, ensimmäinen puheenjohtaja ja nykyinen varapuheenjohtaja. Riina toimii myös Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettuna.

Jessica Jungell-Michelsson on väitöskirjatutkija Helsingin yliopistolla, maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan taloustieteen osastolla. Hän on PROSE-tutkimusryhmän jäsen (Process Studies on Sustainable Economies). Hänen tutkimuksensa keskittyy vahvaan kestävyyteen ja kohtuuteen (sufficiency) ruokajärjestelmän kontekstissa. Väitöskirjassaan hän paneutuu erityisesti suomalaisten ruokayritysten näkökulmiin ja ymmärryksiin kestävyydestä. Jessica on julkaissut artikkeleita Ecological Economics ja Ethnologia Fennica lehdissä. Ennen tutkimista Jessica toimi pitkään kansainvälisen liiketoiminnan konsulttina, keskittyen ruoka-alaan. Tällä hetkellä hän toimii vastuullisuusasiantuntijana oman yrityksensä Sustify Oy:n kautta ja toimii Nokian Panimon hallituksen jäsenenä. Jessica on myös tutkijajäsen Puistokatu 4:ssä, jossa keskitytään ekologisesti kestävän tulevaisuuden rakentamiseen eri toimijoiden avulla.

Lauri Lahikainen työskentelee tutkijatohtorina Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa. Lauri väitteli vuonna 2018 aiheesta ”Individual Responsibility for Social Structural Account”. Väitöksensä jälkeen hän työskenteli postdoc-projektissaan ”Cities, Climate Change and Collective Responsibility” (2019–2022). Tällä hetkellä Lauri työskentelee kahdessa monitieteisessä hankkeessa: Kohti ekohyvinvointivaltiota (ORSI) ja Yksilön rooli biodiversiteettipolitiikan murroksessa (INBIPOL). Lauri on filosofi, jonka tutkimus keskittyy ympäristöfilosofian, sosiaalisen ontologian, sosiaalisen epistemologian ja kriittisen teorian risteyskohtiin. Lauri opettaa muun muassa ilmasto- ja ympäristöetiikkaa, poliittista filosofiaa ja yhteiskuntateoriaa.

Roni Lappalainen on väitöskirjatutkija Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta. Roni keskittyy tutkimuksessaan tarkastelemaan sitä, miten kulutus saadaan mahtumaan yhden planeetan rajoihin. Hän yhdistää tutkimuksessaan kohtuutalouden sekä kulutuskulttuurin käsitteitä. Tutkimuksen lisäksi Roni on kiinnostunut tutkimustulosten vaikuttavuuden edistämisestä sekä tiedeviestinnästä. Roni työskentelee myös Vihreässä eduskuntaryhmässä poliittisena asiantuntijana talous- ja ympäristökysymysten parissa.