Konferenssin jälkeen: Meditaatioretriitti

Meditaatioretriitti 21.–22.11.2020

Konferenssin jälkeen on mahdollisuus osallistua meditaatioretriitille syventymään ekofeminismiin sekä hoitamaan omaa kehoa ja mieltä. Meditaatio auttaa osallistuja viemään oppimiaan asioita myöhemmin toimintaan osana arkea. Yhteinen hiljentyminen lisää myös yhteisöllisyyttä sekä lisää yksilöiden voimavaroja toimia kestävän elämäntavan edistämiseksi.

Meditaatioretriitti toteutetaan yhdessä jooga- ja meditaatio-opettaja Riina Laitisen ja meditaatio-opettaja Derek Rasmussenin (CAN) kanssa. Kaksipäiväinen retriitti sisältää keskustelua, hiljaisuutta, istuma- ja kävelymeditaatiota, joogaa sekä majoituksen ja ruuan. Retriitin tarkoituksena on syventää konferenssin nostattamia ajatuksia ja antaa tila tunteiden käsittelylle.

Mukaan tarvitset omat lakanat tai makuupussin sekä pyyhkeen. Lisäksi suosittelemme ottamaan mukaan mukavat lämpimät vaatteet sekä ulkoiluun sopivat varusteet.

Ajankohta: la 21. – su 22.11.2020

Hinta: 60 euroa (sisältää majoituksen, ruokailut sekä yhteiskuljetuksen Tampereelta)

Paikka: Niemi-Kapeen tila Tampereen Teiskossa (osoite Kapeenniementie 22, 34260 Terälahti)

 

 

Riina Laitinen, Vinyasa & Yin joogaopettaja – Meditaatio-ohjaaja

Riina on seikkailija sydämeltään, rauhallinen luonnon ystävä joka rakastaa urheilua ja kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä luonnossa liikkumista, etenkin Suomen Lapissa ja Keski-Euroopan Alpeilla.

Hän löysi joogan lukio-aikanaan etsiessään tasapainoa ja merkitystä sekavaan nuoren naisen mieleen. Siitä lähtien säännöllinen joogaharjoitus on auttanut häntä eteenpäin monissa vaikeissakin elämäntilanteissa – niin henkisesti kuin fyysisestikin – ja opettanut miten elää merkityksellisempää, onnellisempaa elämää, oivaltaen ja tutkien ihmismielen ja kehon mystistä yhteyttä sekä sen vaikutusta jokapäiväiseen elämäämme.

Laaja urheilutausta on auttanut Riinaa oppimaan ja ymmärtämään ihmiskehon anatomiaa ja sen monimuotoisuutta, ja tätä kautta mielenkiinto niin fyysisen kuin psyykkisenkin kehon epätasapainon korjaamiseksi on kehittynyt vuosien myötä.

Hän ohjaa joogaa kaikentasoisille ryhmille, ammattilaisurheilijoille ja joukkueille sekä järjestää retriittejä Lapissa ja Ranskan Alpeilla. Opettajana hän on monipuolinen, yksilöllinen ja lempeä ja pyrkii räätälöimään harjoituksen aina jokaiselle osallistujalle sopivaksi ja turvalliseksi.”

https://ivaloyoga.com/

 

Derek Rasmussen, meditaatio-opettaja ja aktivisti

Derek on opettanut meditaatiota yli 20 vuoden ajan eri puolella maailmaa, esimerkiksi Nuvanutissa, Brittiläisessä Kolumbiassa, Ontariossa, Quebecissa, Uudessa-Seelannissa ja vieraillut myös Suomessa kaksi kertaa pitämässä retriittiä. Derekillä on pitkä kokemus meditaation opettamisesta ja hän sekoittaa sujuvasti meditaatioon aktivismia, ekologiaa, taidetta sekä huumoria.