Abstraktihaku

Hakuaika on sulkeutunut.

KONFERENSSIN TEEMA

ECOFE2020-konferenssi kutsuu tieteentekijöitä ja taiteilijoita eri aloilta keskustelemaan ekofeminismin ja kasvatuksen kysymyksistä ekokriisin aikakaudella. Konferenssin tavoitteena on luoda toivoa ja lisätä osallistujien rohkeutta toimia kulttuurin muutosvoimana kohti viisautta ja hyvyyttä. Esitysten toivomme lisäävän myötätuntoa, ymmärrystä, toimintaa ja/tai jaksamista yhteisten ekologisten haasteiden keskellä. Konferenssissa nostamme yhteiset keskustelut tärkeään asemaan. Toivommekin konferenssin esiintyjien ja puhujien osallistuvan mahdollisuuksien mukaan eri keskusteluihin oman esityksen lisäksi. Näin voimme jakaa osaamistamme ja luoda yhteistä tilaa ymmärrykselle.

Pyydämme hakijoita värittämään esityksensä yhden alla olevan inspiroivan sanan kautta. Sanojen tavoitteena on inspiroida ja auttaa tavoittamaan myötätunnon, ymmärryksen, toiminnan ja/tai jaksamisen ulottuvuuksia eri perspektiiveistä. Voit tulkita inspiroivia sanoja omasta näkökulmastasi ja osaamisestasi käsin. Esitysten toivomme hehkuvan kokonaisuudessaan toivoa, herkkyyttä ja radikaalia muutosvoimaa.

  • valo
  • apua
  • värinä
  • punonta
  • seikkailu

 

EHDOTUKSET ABSTRAKTEIKSI

Esitysten kategoriat:

  • tieteelliset presentaatiot
  • workshop-työskentely
  • taiteelliset esitykset

Hakemuksen pituus on max. 300 sanaa ja sen tulee sisältää esityksen nimen, valitun inspiroivan sanan, lyhyen kuvauksen esityksestä ja esiintyjien yhteystiedot. Suosimme valinnoissa englanninkielisiä hakemuksia, sillä konferenssiin on saapumassa kansainvälisiä vieraita. Otamme kuitenkin vastaan myös suomenkielisiä tieteellisiä sekä taiteellisia esityksiä ja workshoppeja. Tällöin hakemuksen on hyvä olla suomeksi. Hakemus tulee liittää .doc/.docx, .txt tai rtf. muodossa.

Täytä hakulomake täällä. Hakemusten viimeinen palautuspäivä on 24.1.2020. Hakijoille ilmoitetaan valinnoista 17.2.2020 mennessä.

TIETEELLISET PRESENTAATIOT
Tieteellisten presentaatioiden tarkoitus on antaa inspiraatiota ja työkaluja yhteisten keskusteluiden tueksi. Tieteellisten presentaatioiden esitysaika on 5–10 minuuttia. Esitysten jälkeen aiheesta käydään yhteinen keskustelu, jonka aikana esiintyjillä on mahdollista tarkentaa ja syventää tarkastelukulmaansa. Jokaiselle esiintyjälle on varattu omassa sessiossaan 15–20 minuuttia keskusteluaikaa. Tarkempi aikataulu jaetaan esiintyjille helmikuussa 2020.

WORKSHOP
Workshopin tarkoituksena on syventää ymmärrystä ja antaa konkreettisia työkaluja työskentelyyn ekofeminismin ja kasvatuksen kysymysten parissa. Yhden työpajan kesto on 60–90 minuuttia. Työskentelytiloina toimivat modernit luokkahuonetilat, joista löytyvät tietokone, dataprojektori sekä muunneltavia työskentelypöytiä. Lähtökohtaisesti workshopin pitäjät huolehtivat käytettävistä materiaaleista itse, mutta tarvittaessa hankinnoista ja kustannusten kattamisesta voidaan sopia erikseen. Workshopin kuvauksen tulee sisältää yleisen kuvauksen workshopin tavoitteista ja lyhyen selvityksen siitä, kuinka niihin päästään.

TAITEELLISET ESITYKSET
Taiteellisten esitysten tarkoituksena on laajentaa ymmärrystä, inspiroida ja/tai punoa konferenssin teemoja yhteen kehollisen kokemuksemme kanssa. Haemme erilaisia, myös kokeilevia, toteutuksia teeman ja inspiroivien sanojen puitteissa. Pyrimme rakentamaan ohjelman taiteellisten esitysten pohjalta niin, että eri teoksille ja toteutuksille mahdollistuvat sopiva aika ja tila. Hakemuksessa pyydämme mainitsemaan esityksen muodon, keston, toivottavat/tarvittavat tilat sekä mahdollisen yleisön asemoituminen suhteessa esitykseen. Liitä hakemukseesi myös mahdollinen palkkiotoiveesi.

Ohessa esimerkkejä mahdollisista toteutuksista. Esimerkkien tarkoituksena on selventää taiteellisten esitysten ajallisia ja tilallisia mahdollisuuksia.

  • Teos on asetettuna esille esimerkiksi aulatilaan ja sitä pääsee tutkimaan koko konferenssin ajan itsenäisesti.
  • Teos esitetään yleisölle, kuten tieteellinen presentaatio ja sitä seuraa yhteinen keskusteluosuus.
  • Teos on lyhyt ajatusten tai tunteiden herättäjä, joka voidaan esittää esimerkiksi ennen tai jälkeen toista esitystä tai tauon aikana.
  • Yhteisötaidetta, johon yleisö pääsee osallistumaan vapaasti konferenssin aikana tai sovittuna ajankohtana.
  • Jokin aivan muu tai yhdistelmä useampia muotoja.