Puhujat

Keynote-puhujat

Rebecca Martusewicz

Emeritaprofessori

Rebecca Martusewicz on emeritaprofessori Itä-Michiganin yliopistossa ja hänellä on dosentuuri Tampereen yliopistossa. Vuonna 2015 hän opetti ja teki tutkimusta Tampereella nauttien uusista ystävistä ja kollegoista. Tampere tuntuukin hänestä nykyään toiselta kodilta. Rebecca toimi 16 vuoden ajan Educational Studies: Journal of the American Educational Studies Association -lehden johtavana toimittajana. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, kuten A Pedagogy of Responsibility: Wendell Berry for EcoJustice Education (2019), yhdessä Raisa Fosterin ja Jussi Mäkelän kanssa toimitetun Art, EcoJustice and Education (2019) ja kolmanteen painokseen asti yltäneen EcoJustice Education: Toward Diverse, Democratic and Sustainable Communities (2015), joka on toimitettu yhdessä Jeff Edmundsonin and Johnny Lupinaccin kanssa. Rebecca opetti 31 vuoden ajan Itä-Michiganin yliopistossa Social Foundations and Community Education -ohjelmassa ja auttoi luomaan kasvatuksen tohtoriohjelmaa, jossa hän sittemmin on opettanut. Nykyisin Rebecca asustelee Francestownissa, New Hampshiressa, yhdessä aviomiehensä Garyn sekä neljän koiran, kahden kissan ja kahden hevosen kanssa.

Raisa Foster

Vapaa tutkija-taiteilija-kouluttaja

Raisa Foster (s. 1976) on monialainen taiteilija ja tutkija, joka on viime vuodet keskittynyt ekososiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksiin. Valmistuttuaan filosofian tohtoriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2012 Foster suuntautui enemmän taiteelliseen tutkimukseensa, jonka aiheena oli toiseus sisältäen sukupuoli-identiteetin, vammaisuuden ja lajienvälisen empatian tarkastelemisen. Sekä julkiset että yksityiset rahoittajat ovat tukeneet laajasti Fosterin taiteellista tutkimusta viimeisen 15 vuoden aikana. Vuosina 2015–2017 Foster johti Koneen säätiön rahoittamaa Art-Eco -hanketta, jossa tarkasteltiin empattis-ekologista ihmisyyttä. Fosterin esitykset ja mediateokset ovat olleet esillä Suomessa, Islannissa, Australiassa, Italiassa, Meksikossa, Unkarissa, Itävallassa, Tanskassa, Alankomaissa ja Yhdysvalloissa. Fosterin elokuva Sounds of Grey (2016) oli virallinen valinta Loikka on Tour -ohjelmassa vuosina 2018–2019, ja hänen videoteoksensa Lupina (2016) on Tampereen taidemuseon kokoelmassa. Foster on kirjoittanut useita artikkeleita tunnustuksesta, nykytaiteesta, tanssista ja ekososiaalisesta kasvatuksesta.

Derek Rasmussen

Aktivisti

Derek on opettanut meditaatiota yli 20 vuoden ajan eri puolella maailmaa, esimerkiksi Nuvanutissa, Brittiläisessä Kolumbiassa, Ontariossa, Quebecissa, Uudessa-Seelannissa ja vieraillut myös Suomessa kaksi kertaa pitämässä retriittiä. Derekillä on pitkä kokemus meditaation opettamisesta ja hän sekoittaa sujuvasti meditaatioon aktivismia, ekologiaa, taidetta sekä huumoria.