Valokeilassa Mikko Parikka

Adeptus Partnersin toimitusjohtaja ja tunneälyvalmentaja Mikko Parikkan intohimona on pureutua valmennettavien tunne- ja asenneperäisiin oikosulkuihin sekä ravistella ihmisten ajattelua ‘täytyy’-asennosta ‘haluan’-ajatteluksi.

– Tunneäly myyntityössä -valmentajana näen kentällä, miten myynnin ammattilaiset ovat jatkuvan myllerryksen keskellä ja tämä on ollut nyt viimeiset vuodet uuvuttavaa. Toisella puolella näen, kuinka tunnetaitavuus auttaa myyjiä ja myynnin esihenkilöitä menestymään paremmin, tuloksekkaammin ja mikä tärkeintä, voimaan elämässä hyvin. Ei vain työelämässä, Mikko kertoo.

Myyntiin kuuluu Parikan mukaan tänä päivänä hyvää, sillä tunnetaidot ovat viimein nousseet isoksi asiaksi myyjien kehittymisessä.

– Myynnillisyys on tänä päivänä laaja-alaisesti kaikkia eri alojen ammattilaisia koskeva asia ja tässä täällä insinöörisuomessa kipuillaan. Toisella puolella suurin osa Tunneäly myyntityössä -valmennuksissa olevista ihmisistä on keski-ikäisiä miehiä, jotka kohtaavat inhimillisen myyntityön ihmeen ja kokevat jonkin asteisen tunneäly-heräämisen. Myös myynnin johtamisessa on herätty tunneälyn voimaan ja se on iso juttu Suomen myynnin tulevaisuudelle, hän sanoo.

”Minkä tunteen tuot huoneeseen, kun saavut? Minkä tunteen jätät itsestäsi, kun poistut?” – Mikko Parikka