Puhujat

SalesDayn puhujat 2023

Niina Ratsula

Niina Ratsula

Kestävän työelämän vaikuttaja, tietokirjailija, Code of Conduct Company

Code of Conduct Companyn perustaja KTT Niina Ratsula on palkittu ja tunnustettu vastuullisen työelämän ja liiketoiminnan vaikuttaja, ja on yksi vastuullisuusteeman kysytyimpiä puhujia Suomessa. Niina on toinen Nordic Business Ethics –aloitteen perustajista, jonka tavoitteena on tuoda faktapohjaista tietoa kestävän työelämän haasteista sekä luoda alusta keskustelulle eettisemmän työelämän rakentamiseksi.

Niina on työskennellyt 15 vuotta eettisen liiketoiminnan, hyvän hallinnon, riskienhallinnan ja vastuullisen yrityskulttuurin parissa pörssiyrityksissä (Nokia ja Kemira) ja viimeiset 5 vuotta luotsannut yrittäjänä Code of Conduct Companyn toimintaa. Niinalla on vahva kokemus eettisten toimintaohjelmien ja vastuullisuusohjelmien rakentamisesta kansainvälisessä ympäristössä. Väitöskirjansa lisäksi Niina on kirjoittanut useita ammattikirjoja kestävän liiketoiminnan saralta.

Lue lisää Niinasta: niinaratsula.com tai kuuntelemalla Niinan luotsaamaa Moraalit(on) podcastia!

(Kuva: Johanna Kinnari)

Arto Toorikka

Arto Toorikka

Kestävän kehityksen johtaja, Kiinteistöt ja rakentaminen / Rakennettu Ympäristö Suomi, AFRY

Arto on työskennellyt asiantuntijaorganisaatiossa laajasti erityyppisten rakennusten ja kiinteistöjen hankkeiden parissa myynnin- ja markkinoinnin ollessa osa työtehtäviä noin kymmenen vuoden ajan. Viime aikoina Toorikka on keskittynyt AFRYn rakennetun ympäristön kestävän kehityksen palveluiden kehittämiseen ja johtamiseen yhdessä eri liiketoimintojen kanssa. Kestävä kehitys on läpileikkaava kokonaisuus hyvin laajalle palvelukirjolle. Palvelukehityksen lähtökohdan ollessa vaihtelevien asiakastarpeiden tunnistamisessa ja lisäarvon tuottamisessa haastavassa ja vahvasti kehittyvässä sekä toisaalta varsin perinteisessä markkinassa, on myynti varsin kompleksista.

Arton työnantaja AFRY on Euroopan johtavia suunnittelu- ja konsultointiyhtiöitä, jonka 19 000 rakennetun ympäristön, teollisuuden ja energian asiantuntijaa vauhdittavat muutosta kohti kestävää yhteiskuntaa.

Tuukka Pakkala

Tuukka Pakkala

Sales Director, Head of Major Project Sales, KONE Nordics

Tuukka Pakkala vastaa KONEen projektimyynnistä Pohjoismaissa. Projektimyynti on avainasemassa, kun KONE tarjoaa People Flow -ratkaisuja yhteiskunnan infrastruktuurin, teollisuuden, terveydenhuollon ja vähittäissegmentin rakennusprojektitarpeisiin.

Tuukalla on vahva, yli 20 vuotta kattava myynnin ja markkinoinnin kokemus kansainvälisestä hissi- ja liukuporrasbisneksestä. Uraan on mahtunut myös kahden vuoden työjakso Shanghaissa, Kiinassa. Tuukalla on kauppatieteiden maisterin tutkinto Ruotsista ja BBA-tutkinto Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Pia Hautamäki

Yliopettaja, dosentti, KTT, Soveltavan tutkimuksen keskus, Tampereen ammattikorkeakoulu

Yliopettaja, tutkija Pia Hautamäki toimii Tampereen ammattikorkeakoulun Soveltavan tutkimuksen keskuksessa. Pialla on yli 20 vuoden kokemus niin myyntijohtamisen tehtävistä yksityisellä sektorilla, kuin myös yli 10 vuoden kokemus myynnin johtamisen tutkijana ja opettajana myynnin johtamisen tutkinto-ohjelmissa.

Akateemisen uransa aikana Pia on ollut rakentamassa useita myyntiin liittyviä kansainvälisiä tutkimushankkeita ja myynnin tutkinto-ohjelmia. Lisäksi Pia toimii aktiivisesti erilaisissa myynnin tutkija- ja opettajaverkostoissa kansallisesti ja kansainvälisesti. Pian tutkimus keskittyy kestävään myynnin johtamiseen digitalisoituneissa B2B liiketoimintaympäristöissä.

Markus Jähi

Markus Jähi

Liiketalouden lehtori, tutkija, Tampereen ammattikorkeakoulu

Tekniikan tohtori Markus Jähi toimii TAMKissa liiketalouden lehtorina ja tutkijana. Hänen osaamisalueisiinsa kuuluvat mm. innovaatiot, projektit, teollinen liiketoiminta sekä palvelujen kehittäminen.

Juuri nyt tutkinnan kohteena ovat dataan pohjautuva arvonluonti, muovien kiertotalous sekä työhyvinvointi. Vapaa-ajalla Markus viihtyy perheen kanssa ja yrittää ulkoilla parhaansa mukaan – niin pyörillä kuin suksillakin.

Helmi Tikka

Myyntimaisteri-opiskelija (YAMK), Tampereen ammattikorkeakoulu

Helmi opiskelee parhaillaan myyntimaisteriksi TAMKin kansainvälisen myynnin ja myynnin johtamisen tutkinto-ohjelmassa. Myyntimaisteriopinnot alkoivat syksyllä 2022 ja valmistuminen häämöttää jo tämän vuoden jouluna.

Helmi nauttii asioiden ja prosessien kehittämisestä ja tämä näkyy myös Helmin opinnäytetyön aihevalinnassa. Opinnäytetyössään hän määrittelee uuden CRM-tuetun myyntiprosessin teknologiapalveluiden myynnin tueksi.

Helmi työskentelee tällä hetkellä energiateknologian parissa. Helmi on osa teknologiayritys Aidonin Sales Operations-tiimiä ja hänen vastuulleen kuuluu mm. yrityksen asiakkuudenhallinta ja sen kehittäminen. Aidon on Pohjoismaiden johtava energianmittaus- ja älyverkkoratkaisujen toimittaja. Ratkaisujensa avulla Aidon edistää yhteiskunnan kestävää kehitystä ja mahdollistaa innovaatioillaan siirtymisen kohti hiilineutraalia energiajärjestelmää.

Helmi toimii SalesDay2023-webinaarin juontajana.

(Kuva: Saima Myllärinen)

Sini Jokiniemi

Sini Jokiniemi 

Myynnin lehtori, KTT, Tampereen ammattikorkeakoulu 

Sini opettaa, valmentaa ja tutkii erityisesti ihmisten välistä vuorovaikutusta B2B-myynnissä Tampereen ammattikorkeakoulussa.  Myönteisen ilmapiirin rakentaminen ja sen luomat mahdollisuudet onnistuneille myyntikohtaamisille olivat mm. kesäkuussa ilmestyneen journaaliartikkelin ytimessä, jossa oppia käytiin hakemassa japanilaisilta bisnesammattilaisilta (linkki artikkeliin). Näkökulmana on siis kestävyyden sosiaalinen ulottuvuus, jossa hyvinvointia vahvistetaan ihmisten myönteisten kohtaamisten kautta. Ennen 8-vuotista AMK-uraansa Sini työskenteli henkilöstön ja asiakkuuksien kehittämistehtävien parissa OP Ryhmässä 12 vuoden ajan.

Mielen hyvinvoinnin tukeminen on Sinin sydämen asia, ja hän onkin vastikään valmistunut ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi.