Workshopit

Torstai 4.11.2021 kello 13.20 – 14.50

 

Workshop 1: Millainen voisi olla perusterveydenhuollon tutkimusstrategia Suomessa?
Pekka Mäntyselkä, Lena Thorn, Merja Laine ja Päivi Korhonen

Mistä meillä on perusterveydenhuollosta tutkimustietoa ja mistä meiltä puuttuu sitä? Onko Suomessa tarvetta perusterveydenhuollon tutkimusstrategialle? Näitä kysymyksiä pohditaan yleislääketieteen professorien vetämässä striimattavassa työpajassa.

 

Workshop 2: Kuinka arvioin tieteellistä artikkelia?
Tuomas Koskela ja Markku Sumanen, Tampereen yliopisto

Yksi yleislääketieteen erikoislääkärikoulutuksen osaamistavoite on osata tulkita ja soveltaa lääketieteellistä tietoa kriittisen tiedonhaun periaatteiden mukaisesti. Työpajassa harjoitellaan tieteellisen artikkelin kriittistä lukemista ja tutkimustiedon soveltamista käytäntöön. Ensin johdantoalustus tieteellisen artikkelin arviointiin. Tämän jälkeen osallistujat perehtyvät yhteen tieteelliseen artikkeliin ja arvioivat sen ryhmätyönä. Lopuksi arvioidaan artikkeli kaikkien osallistujien kanssa yhdessä ja pohditaan sen tulosten merkitystä ja sovellettavuutta käytäntöön.

 

Workshop 3: Kuinka muodostan hyvän tutkimuskysymyksen?
Aleksi Varinen ja Emmi Lautamatti, Tampereen yliopisto

PICOT-menetelmän avulla voidaan muodostaa tutkimuskysymyksiä terveyskeskuksista kerätyistä tutkimusaiheista, sijoittaa ne sopivaan kontekstiin sekä pohtia käytännön toimintasuunnitelmaa tutkimuksen toteuttamiseksi. Työpajan tavoitteena on harjoitella menetelmän käyttöä tutkimusideoihin.

Työpaja toteutuu vain paikan päällä eli etäosallistunen ei ole mahdollista.