Sukupuolentutkimuksen päivät 2020

Tampereen yliopisto 12.-13.11.2020

Etäkonferenssi

Toiset tulevaisuudet

Vuoden 2020 Sukupuolentutkimuksen päivien teema, ”toiset tulevaisuudet”, tarttuu tulevaisuuksien toisin ajattelun haasteeseen feministisestä ja intersektionaalisesta näkökulmasta. Ympärillämme on käynnissä joukko muutoksia, jotka muovaavat tulevaisuuksia dramaattisesti ja mahdollisesti pysyvästi. Ilmastonmuutos ja ympäristökriisit purkavat elämän materiaalisia ehtoja. Äärioikeistolaisen populismin ja antifeminismin nousu haastavat rakenteita, joissa tasa-arvosta, eroista ja oikeudenmukaisuudesta neuvotellaan. Kapitalismin ja uusliberalismin logiikka järjestää uudelleen instituutioita yliopistoista ja koulutuksesta terveydenhoitoon, kehityspolitiikkaan ja työelämään sillä seurauksella, että jotkut tulevaisuudet näyttävät järkeviltä ja väistämättömiltä ja toiset saavuttamattomilta.

Konferenssin lähtökohtana on havainto, että tulevaisuuksien kuvittelemisen, tekemisen ja kyseenalaistamisen tavat muokkaavat tasa-arvon ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden mahdollisuuksia. Kysymme, millaisia feministisiä ja intersektionaalisia keinoja puuttua yhteiskunnallisiin ja ympäristön muutoksiin ja kuvitella tulevaisuuksia toisin on syntynyt tai voisi syntyä. Kutsumme sukupuolentutkijoita ja sukupuolentutkimuksesta kiinnostuneita pohtimaan yhdessä käynnissä olevien muutosten seurauksia sukupuolentutkimuksen ja feministisen politiikan tulevaisuuksille.

Vuoden 2020 Sukupuolentutkimuksen päivät järjestää Tampereen yliopiston sukupuolentutkimuksen oppiaine yhdessä Sukupuolentutkimuksen seuran (SUNS) kanssa. Konferenssi toteutetaan koronatilanteesta johtuen virtuaalisesti.

Tärkeitä päivämääriä:
30.4.2020: Työryhmäehdotusten viimeinen jättöpäivä (huom. jättöpäivää pidennetty aiemmin ilmoitetusta)
15.5.2020: Päätökset hyväksytyistä työryhmistä
20.5.2020: Esitelmäkutsu avautuu
15.8.2020: Esitelmäehdotusten viimeinen jättöpäivä (huom. päivämäärää pidennetty aiemmin ilmoitetusta)
31.8.2020: Päätökset hyväksytyistä esitelmistä
5.11.2020: Ilmoittautuminen päättyy

Koronavirusepidemia: Konferenssiohjelma toteutetaan virtuaalisesti.

Konferenssista Twitterissä: @UTAGender
Konferenssin hashtag: #feministfutures2020

Kuva: Katutaidetta Helsingin Roihupellossa, taiteilija: Jukka Metsäaho

Järjestäjät

Seuraavat tahot ovat järjestämässä tapahtumaa.