Puhujat

Torstai 9.6.2022

Tapio Visakorpi

Tampereen yliopisto, tutkimuksen vararehtori

Lääketieteen tohtori Tapio Visakorpi aloitti Tampereen yliopiston tutkimusvararehtorina vuoden 2022 alusta. Ennen nimittämistä hän toimi lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan ja aiemmin lääke- ja biotieteiden tiedekunnan dekaanina. Vuodesta 2002 lähtien hän on työskennellyt Tampereen yliopiston syöpägenetiikan professorina. Visakorpi on Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen ja toiminut myös aktiivisesti kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimusinfrastuktuurien ja tutkimusrahoituksen luottamustehtävissä.

Matti Apunen

Yleisradion hallituksen pj., Tampereen yliopiston työelämäprofessori

Matti Apunen on Tampereen yliopiston ITC-tiedekunnan työelämäprofessori, entinen talous- ja yhteiskuntapoliittisen think tankin johtaja (EVA) ja Aamulehden vastaava päätoimittaja. Hänellä on pitkä kokemus mediassa politiikan kommentaattorina (Yle) ja kolumnistina (Helsingin Sanomat).

Matti Apunen on toiminut vuodesta 2021 alkaen Yleisradion hallituksen puheenjohtajana. Apusen ja professori Mika Malirannan M&A on ollut pitkään Suomen suosituimpia talouspoliittisia podcasteja. Omalla ajallaan hän priorisoi jalkapalloa, kirjallisuutta ja sienestystä.

Raija Polvinen

Kiilto Oy, tutkimus-, kehitys ja innovaatiojohtaja

Ennen Kiilto-uraansa tekniikan tohtoriksi valmistunut Raija Polvinen teki tutkimusta akateemisessa maailmassa sekä Dinex Ecocatissa liittyen autojen katalaysaattoreihin ja päästöjen rajoittamiseen. Siirryttyään Kiilto Oy:n palvelukseen hän on toiminut useissa eri tehtävissä. Vuodesta 2016 alkaen hän on toiminut Kiilto Oy:n tutkimus-, kehitys- ja innovaatiojohtajana.

Mika Rämet

Rokotetutkimuskeskus Finvac Oy, lääketieteellinen johtaja

Mika Rämet on lääkäri ja lääketieteen tohtori, kokeellisen immunologian professori Tampereen yliopistossa, lastentautiopin professori Oulun yliopistossa sekä huhtikuusta 2022 lähtien lääketieteellinen johtaja rokotetutkimuskeskus Finvac Oy:ssä​​.

Sabrina Maniscalco

University of Helsinki, Professor of Quantum Information and Logic

Sabrina Maniscalco is a Professor of Quantum Information, Computing and Logic at the University of Helsinki, Adjunct Professor at Aalto University, Vice-Director of the National Centre of Excellence in Quantum Technology, Lead for Education of InstituteQ – the Finnish National Institute for Quantum Technology, and CEO and a co-founder of Algorithmiq, a startup developing quantum software for the Life Sciences.

Jorma Eloranta

Vuorineuvos

Jorma Eloranta on vuorineuvos ja vuoden 2022 alusta Tampereen yliopistona toimivan Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksen puheenjohtaja. Hän on tehnyt pitkän uran yritysten johtamistehtävissä sekä yritysten, yhdistysten ja säätiöiden hallituksissa.

Perjantai 10.6.2022

Paula Eerola

Suomen Akatemia, pääjohtaja

Paula Eerola on kokeellisen hiukkasfysiikan professori Helsingin yliopistossa, jossa hän on toiminut myös vararehtorina ja dekaanina. Hän on Suomen Akatemian pääjohtaja 1.3.2022 alkaneella viisivuotiskaudella. Hän on Suomalaisen Tiedeakatemian, Suomen Tiedeseuran, Teknillisten Tieteiden Akatemian ja Ruotsin kuninkaallisen tiedeakatemian jäsen.

Kuva: Kari Likonen