Tohtoripromootio

Tampereen yliopisto järjestää kaikkien tiedekuntien yhteisen tohtoripromootion 12.–14.8.2022

Tohtoripromootio on akateemisista juhlista korkein ja arvokkain ja sillä on vuosisatojen perinteet. Uusi Tampereen yliopisto järjestää ensimmäisen tohtoripromootionsa syksyllä 2022.

Promootio on suunnattu uudesta Tampereen yliopistosta valmistuneille tohtoreille sekä niille aiemmista Tampereen teknillisestä yliopistosta ja Tampereen yliopistosta valmistuneille tohtoreille, joita ei ole aiemmin promovoitu. Lisäksi promootiossa vihitään uuden Tampereen yliopiston ensimmäiset kunniatohtorit.

Sana promootio on peräisin latinan kielen verbistä promovere, joka tarkoittaa eteenpäin viemistä, edistämistä ja ylentämistä. Promootion tarkoitus on nostaa esiin tutkimuksen ja koulutuksen arvoa ja akateemista työtä. Promootio on ainutlaatuinen tapa juhlistaa akateemisia saavutuksia.

Kolmipäiväiset promootiojuhlallisuudet koostuvat useista tapahtumista, jotka järjestetään pääosin Tampere-talossa. Promootio alkaa perjantaina 12.8. promootioaktin harjoituksilla ja valmistelujuhlalla. Promootion päätapahtuma, juhlallinen promootioakti, on lauantaina 13.8. Promootioaktin jälkeen tohtorit ja kunniatohtorit siirtyvät kulkueena Tampereen tuomiokirkossa pidettävään promootiojumalanpalvelukseen. Lauantaipäivän lopuksi on vuorossa promootioillallinen. Promootion päättää sunnuntaina 14.8. järjestettävä puutarhajuhla.

Promootiotapahtumiin osallistuvat sitoutuvat noudattamaan tapahtumien aikana voimassa olevia pandemiaan liittyviä ohjeistuksia.

Promovoitavien ilmoittautuminen on päättynyt.

 

Lisätietoja

promootio2022@tuni.fi

Järjestäjät

Seuraavat tahot ovat järjestämässä tapahtumaa.