Puhujat

Tutustu tapahtumamme puhujiin.

Iina Eloranta

MTV:n kanavajohtaja

Iina Eloranta on yli 20 vuoden ajan kehittänyt suomalaista tv- ja media-toimialaa erilaisissa työtehtävissä. Uransa alkutaipaleella Iina keräsi työkokemusta tv-tuotannoista, ja myöhemmin hän on nähnyt myös suomalaisen peliteollisuuden kehitysaskeleet läheltä. Kaupallisen television näköalapaikoilla Iina on toiminut sekä Sanomalla että MTV:llä. Nykyisessä toimessaan MTV:n kanavajohtajana Iina vastaa Suomen johtavan kaupallisen tv-yhtiön kanavien suoritteesta ja ohjelmistokokonaisuudesta.

Iina Eloranta on valmistunut Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta (nyk. Tampereen ammattikorkeakoulu) vuonna 1996.

Emma Roinila

Matkabloggaaja, Matkailuliiketoiminnan lehtori

Emma Roinila toimii Satakunnan ammattikorkeakoulussa matkailuliiketoiminnan lehtorina, ja vapaa-ajallaan kirjoittaa yhtä Suomen luetuimmista matkablogeista. Opetustehtävien lisäksi Emmalla on pitkä kokemus korkeakoulutuksen kansainvälisistä tehtävistä sekä vientiteollisuuden logistiikka- ja myyntitehtävistä. Mutkia Matkassa -bloginsa myötä Emma on seurannut niin matkailun kuin bloggaamisen ja sosiaalisen median kehitystä viime vuosien aikana.

Emma Roinila on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta matkailualan restonomiksi ja Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi.

www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/

Jussi Tuulensuu

Aamulehden vastaava päätoimittaja

Jussi Tuulensuu on Aamulehden vastaava päätoimittaja. Hän aloitti Aamulehden päätoimittajana vuonna 2015 ja vastaavana päätoimittajana helmikuussa 2018. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa toimitussihteerinä ja ulkoasuvastaavana Kauppalehti Optiossa ja ulkoasupäällikkönä Sanoma Lifestylen aikakauslehdissä sekä tehnyt konsulttina lukuisia sisältö- ja ulkoasu-uudistuksia suomalaisiin sanoma- ja aikakauslehtiin sekä printissä että verkossa. Taustaltaan hän on sekä journalisti että ennen kaikkea designer sekä maailman ainoa editorial designer suuren lehden päätoimittajana. Aamulehdessä hän johtaa muutosta, jossa vuonna 1881 perustettu mediabrändi on keksinyt itsensä uudelleen ja kääntänyt median murroksen voitokseen: Aamulehden digitaaliset tilaukset ovat kasvaneet jo pitkään yli 50 prosentin vuotuista vauhtia, ja sekä kokonaislevikki että sisältöliikevaihto eli journalismi liiketoimintana kasvavat, sekä nyt että näköpiirissä olevissa ennusteissa. Aamulehden, ja muutaman muun suomalaisen ja pohjoismaisen verrokkimedian, tulevaisuudennäkymä on ennennäkemättömän innostava ja valaa uskoa tilattavan median tulevaisuuteen.

Olli Seuri

YTT, toimittaja, journalismin tutkija

Viimeiset 10 vuotta Seuri on työskennellyt pääosin Yleisradiossa radion ja television ajankohtaisohjelmien parissa. Hänet tunnetaan etenkin Yle Radio 1:n Ykkösaamun ja A-Talkin juontajana. Lisäksi hän on ollut mukana tekemässä Päivystävät dosentit, Avoin kysymys ja Jaa, ei, tyhjiä, poissa -podcasteja.

Journalistisen työnsä ohella Seuri on post doc -tutkijana mukana Suomen Akatemian rahoittamassa Flows of Power -tutkimusprojektissa. Hän on väitellyt journalistiikasta Tampereen yliopistossa vuonna 2016. Vuonna 2017 Seuri julkaisi kolmen kollegansa kanssa Totuuden jälkeen -tietokirjan. Seuraavan tietokirjan haastattelemisesta on määrä ilmestyä syksyllä 2020. Seuri on palkittu Suurella journalistipalkinnolla Vuoden journalistina 2017 ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla 2019. Seuri toimi Tampereen yliopistossa journalistiikan työelämäprofessorina lukuvuonna 2019-2020.

www.olliseuri.com

Pidätämme oikeuden muutoksiin.