Työmuodot ja abstraktit

Työmuodot  

Symposiumin työmuotoja ovat itsenäiset sektio- ja posteriesitelmät ja temaattiset työpajat. Työpajan tai esitelmän pääkielenä voi olla suomi, ruotsi tai englanti ja myös muita kieliä saa hyödyntää. Kannustamme esitelmissä monikielisyyteen, eli eri kieliä voi käyttää joustavasti rinnakkain. Mainitsethan abstraktissa, millä kielellä tai kielillä esitelmää pystyy seuraamaan.   Ellei erillistä mainintaa ole, esitys tulee pitää abstraktin kielellä. 

Sektioesitelmät   

Sektioesitelmä voidaan pitää jo valmistuneesta tai vielä meneillään olevasta tutkimuksesta. Sektioesitelmän pituus on 20 min + 10 min keskustelua. Abstraktin laajuus on korkeintaan 300 sanaa sisältäen mahdollisen lähdeluettelon.    

Posteriesitelmät  

Posteriesitelmät soveltuvat muun muassa tutkimusprojektien ja meneillään olevan tutkimuksen esittelyyn. Posterin maksimikoko on A0. Abstraktin laajuus on korkeintaan 300 sanaa sisältäen mahdollisen lähdeluettelon.    

Temaattiset työpajat  

Temaattiset työpajat ovat pituudeltaan joko 90 tai 150 minuuttia, ja niissä pidetään esitelmiä, jotka liittyvät temaattisesti toisiinsa. Työpajassa voi olla myös johdanto ja/tai loppukeskustelu. Työpajan koollekutsujat päättävät esitelmien pituuden.    

Koollekutsujat laativat yleiskuvauksen työpajasta ja ilmoittavat osallistujien nimet ja esitelmien otsikot esitysjärjestyksessä (yhteensä korkeintaan 500 sanaa). Työpajassa esitelmän pitävät jättävät erikseen oman abstraktinsa sektioesitelmän tapaan (maks. 300 sanaa sisältäen mahdollisen lähdeluettelon) ja ilmoittavat siinä työpajan nimen.    

Muuta huomioitavaa

Esitelmän pitäminen AFinLAn syyssymposiumissa edellyttää AFinLAn tai muun AILAn jäsenjärjestön jäsenyyttä. Yhteisesitelmissä tämä koskee vähintään yhtä tekijöistä. Sen sijaan työpajan vetäjien tulee kaikkien olla jäseniä. Lisätietoja jäseneksi liittymisestä löydät täältä: http://www.afinla.fi/jaseneksi.

Mikäli esitelmäsi kuuluu jonkin AFinLAn teemaverkoston alaan, pyydämme ilmoittamaan siitä abstraktissa. Tietoa pyydetään ohjelman rakentamista varten, eikä se vaikuta abstraktien arviointiin. Lisätietoa teemaverkostoista.

AFinLAn vuosikirja

Syyssymposiumin osallistujat voivat tarjota artikkelia AFinLAn vuosikirjaan. Tarjotut artikkelit käyvät läpi anonyymin vertaisarvioinnin. Vuosikirja on saatavissa avoimena verkkojulkaisuna (Jufo-luokitus 1). Artikkelikäsikirjoituksen pohjana voi olla mikä tahansa esitelmätyyppi, mutta artikkelin tulee liittyä syyssymposiumin teemaan. Lisätietoja käsikirjoitusten lähettämisestä annetaan symposiumin jälkeen.