Ohjelma oppilasryhmille

Opettaja, osallistu ryhmäsi kanssa Tutkijoiden yöhön!

Tarjolla on Studia Generalia -luentoja nuorille Tampereen yliopiston Keskustakampuksella, työpajoja 4.9.luokkalaisille Hervannan kampuksella sekä mahdollisuus tilata työpaja myös koululle. Ryhmäilmoittautumiset 23.9.2019 mennessä.  Lue alta lisää ilmoittaudu tästä!

Nuorten Studia Generalia -luennot yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille

Aika: kello 9.00 – 11.00, yhden luennon kesto 40min
Paikka: Tampereen yliopisto, Keskustakampus, Päätalo, luentosali A1, 2.krs., Kalevankatu 4

 • Rokotteet sairauksien ehkäisyssä
  Professori Heikki Hyöty, Tampereen yliopisto
 • Diabetes – Miten käyttäytyä, kun kaverilla on se? Tarttuuko se?
  Erikoislääkäri Sauli Palmu, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
  Diabetekseen sairastuu Suomessa ihmisiä vuosittain enemmän kuin missään muualla maailmassa. Hoito on elinikäistä ja vaatii paljon huomiota. Potilaan lähipiiri on tärkeässä roolissa. Mistä tässä kaikessa on kyse? Miten kaverit voivat osallistua? Miksi Sinun pitäisi tietää tästä jotain? Tule kuulemaan lisää
 • Ihmisoikeudet – meidän, muiden vai meidän kaikkien?
  Yliopisto-opettaja Elina Nieminen, Tampereen yliopisto
  Mitä ihmisoikeudet ovat ja minkälaisia tehtäviä niillä on? Kenelle ja missä asioissa ihmisoikeudet antavat suojaa? Miksi ulkomaalaisten, kuten maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden, oikeuksista puhutaan erikseen? Kuka on maahanmuuttaja tai turvapaikanhakija, ja minkälaisia oikeuksia heillä on? Tässä ihmis- ja ulkomaalaisoikeutta käsittelevässä esitelmässä keskitytään näihin kysymyksiin, ja pohditaan kenen oikeuksia ihmisoikeudet ovat.

Työpajat oppilasryhmille: Juniversity (7.– 9.lk.) ja Fablab (4.–6.lk.)

Aika: Työpajat tasatunnein, 9.00-9.45, 10.00-10.45 ja 11.00-11:45. Yhteen työpajaan mahtuu yksi oppilasryhmä/luokka. Työpajan kesto on 45 min.
Paikka: Tampereen yliopisto, Hervannan kampus, Juniversity tiedeluokka ja FabLab Tampereen tilat. Molemmat sijaitsevat Sähkötalon 1. kerroksessa, Korkeakoulunkatu 3.

Aiheet:
Fablab: Näy pimeässä – tutustu Fablabin digitaalisen valmistukseen
Juniversity: Tuulivoimaa, ohjelmointia ja elektroniikkaa

Tilaa työpaja kouluun: Mobile Fablab (7.–9.lk)

Työpajat järjestetään tilauksesta yläkoulussa kello 10.00 – 11.15 ja 12.15–13.30. Molemmat työpajat pidetään samassa koulussa ja koulun tulee sijaita Tampereella.

Kaikki ryhmäilmoittautumiset 23.9.2019 mennessä. Ilmoittaudu tästä! Tervetuloa!

Tutkijoiden yö tarjoaa paljon ohjelmaa lapsille ja nuorille

 • Juniversityn tiedetyöpajat alakouluikäisille Kauppakeskus Ratinassa kello 15-19
  Innostu elektroniikasta, luonnontieteistä ja robotiikasta! Ehkäpä löydät jopa harrastuksen tieteen parista? Tule tutustumaan monipuoliseen tarjontaamme itse tutkien ja kokeillen. Työpaja on kaikille avoin ja maksuton.
 • Heurekan pop-up -tiedeshow Kauppakeskus Ratinassa kello 15.30, 17.30, 18 tarjoaa innostavan ja viihdyttävän tiedeshow kaikenikäisille. Tiedeshow on kaikille avoin ja maksuton.

Katso koko Tutkijoiden yön ohjelma ja tarkemmat kuvaukset ohjelma-välilehdeltä