Lasten työpajat

Tampereen tieteen päivät tarjoilee työpajoja lapsille ja miksei vähän vanhemmillekin.

 

1. Tampereen yliopiston Juniversityn

Työpaja on avoinna kello 12-16. Nonstop -työpajassa voit virittäytyä talven tunnelmaan säästä riippumatta! Työpajassa tutustutaan lumihiutaleisiin ja 3D-tulostamiseen valmistaen teemaan sopivia koristeita 3D-kynien avulla. Tervetuloa! Paikkana Opus 1 Tampere-talon toisessa kerroksessa.

 

2. Muumimuseon ateljeen avoimet työpajat

Muumimuseoon on pääsymaksu, mutta kuiskaamalla lippua ostaessasi sanat Tieteen päivät, saat aikuisten lipun hintaan 10 e, ja lasten lipusta kahden euron alennuksen.

Muumimuseon Ateljeen Onnellisten ajatusten kirjeiden työpajassa ollaan luovuuden alkujuurilla tekstin tuottamisen ja käsialakirjoituksen äärellä. Työpaja on avoinna klo 10-16 ja sisältyy pääsylipun hintaan. Ohjattu työpaja sopii kaiken ikäisille taaperosta vaariin ja toimii nonstop-periaatteella.

Kirje oli Tove Janssonin aikaan luonteva tapa pitää yhteyttä ystäviin ja perheen jäseniin. Tove olikin ahkera kirjeiden kirjoittaja ja piristi kirjeitään usein myös hauskoin piirroskuvituksin. Kirjoita sinäkin oma kirjeesi onnellisin ajatuksin. Vanhan ajan musteterällä kirjoittamisessa on oma viehätyksensä. Kokeile, taidatko kaunokirjoitusta ja kirjekuoren taittelun. Koristele kirje ja kuori Toven tapaan piirtäen ja viimeistele se sinetillä.