Maestro kanava

Lauantai 29.1.

10:00-10:05

Pormestari Anna-Kaisa Ikosen avaussanat

10:05-11:45

Kehittyvä Tampere 2050

Kun vertaa 1980-luvun loppupuolen Tamperetta nykypäivään, huomaa, että muutos on ollut valtava. Jo pelkästään kaupunkikuva on tuiki toisenlainen. Asuminen, liikkuminen ja eläminen ovat niinikää muuttuneet merkittävästi.

Miltä Tampere sitten näyttää, kun katsomme saman verran tulevaisuuteen? Kuulemme muutaman lyhyen villin ja innovatiivisen alustuksen, jonka jälkeen alustajat keskustelevat pormestari Anna-Kaisa Ikosen kanssa mahdollisuuksista ja mahdottomuuksista. Keskustelun vetää Tampereen yliopiston tutkimusjohtaja Jari Kolehmainen.

Alustajina ja keskustelijoina:

  • professori Marja Jylhä, Tampereen yliopisto
  • tutkija Heini Järventausta, Tampereen yliopisto
  • tutkijatohtori Lauri Lahikainen, Tampereen yliopisto
  • puheenjohtaja Jere Nieminen, Villi Vyöhyke ry

12:00-13:45

Suomi - maa, jota ei ole

Keskustelua siitä miten tiede ja taide kertovat menneestä ja meistä.

Keskustelijoina professorit Raisa Toivo, Pertti Haapala ja kirjailija Juha Hurme

14:00-15:45

Musiikillinen sinfonis-lyyrinen luentotapahtuma Es-duurissa

Hyvät ystävykset filosofi Esa Saarinen ja säveltäjä-kapellimestari Leif Segerstam kohtaavat Aikasillalla ja inspiroituvat musiikin, elämän syvyyden ja nerouden äärellä. Ainutlaatuinen kaksituntinen tarjoaa kuulijoilleen mm. pohdintaa lumoutuneisuuden ja lapsenmielisyysteemojen keskellä sekä musiikillista ilotulitusta. Leif Segerstamia mukaillen ”kaksi superlahjakkuutta avaavat itseään ja antavat kuulijoiden penkoa sydäntään”.

Tapahtuma on osa tammikuulta kesäkuulle 2022 siirtyvää Tampere Chamber Music -kamarimusiikkifestivaalia sekä Tampereen korkeakouluyhteisön Tiedon valoa 2022 -tiedetapahtumaa, jossa tiede ja taide kohtaavat. Ohjelma tarjoaa oivalluksia ja elämyksiä kaikenikäisille tutkitun tiedon ystäville.