Lapsille

Tiedon valoa -tapahtuma kutsuu lapsia ja nuoria testaamaan ja tekemään, oivaltamaan ja innostumaan.

Työpajat kello 10 – 15

Non-stop -työpajoihin ei tarvita ennakkoilmoittautumista. Tule mukaan!

Juniversity: Tulevaisuuden pienoiskaupunki
Puistolämpiö 2, Tampere-talon 2. kerros

Millainen voisi olla tulevaisuuden kaupunkiympäristö? Voisiko siellä asua ihmisiä tai robotteja ja millaisia palveluita sinne tarvitaan? Tule itse tehden ja kokeillen seikkailemaan pienoiskaupunkiin! Työpaja on suunnattu alakouluikäisille lapsille.

Lue lisää lasten ja nuorten oman yliopiston, Juniversityn, omilta sivuilta

(c) Moomin Characters

Muumimuseo: Mamelukki ja muita merellisiä olentoja
Talvipuutarha, Tampere-talon 1. kerros

Muumimuseo juhlii muumeja koko vuoden! Ensimmäisen muumikirjan julkistamisesta on kulunut 75 vuotta. Vuotta vietetään merensuojelun merkeissä, ja museon juhlavuoden Muumit ja meri -näyttely avautuu 15.2. Nykyinen Itämeri, Tove Janssonin muumikertomusten meren esikuva, kaipaa pelastuakseen meidän kaikkien apua, mutta  muumikertomusten meri ei kaipaa pelastusta, se on täydellinen kirkkaana ja salaperäisenä, jännittävänä ja vaarallisenakin. Muumimuseon työpajassa on erinomainen mahdollisuus tutustua aiheeseen omin käsin. Tule tekemään mitä mielikuvituksellisimpiä ja ihmeellisimpiä otuksia muumien idylliseen mereen!

Tutustu Muumimuseoon

Lasten akatemian luento kello 11 – 12

Valokuvan voima, Meeri Koutaniemi
Sopraano, Tampere-talon 2. kerros

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi kertoo maailmalla ottamiensa valokuviensa kautta, missä hänelle piilee valokuvan voima ja mihin sillä voidaan vaikuttaa?

Lasten akatemia innostaa kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua. Lasten akatemia on suunnattu ainoastaan lapsille. Luento on suunnattu 1 – 4 -luokkalaisille. Lasten akatemian tekevät yhteistyössä Juniversity sekä Tampereen kaupungin kulttuuri- ja taideyksikkö.

Lue lisää Lasten akatemian verkkosivuilta

 

Tapahtuman ohjelma (A4, pdf)