Puhujat
Tiistai 10.5.2022
Riikka Lahtinen
Tekniikan tohtori Riikka Lahtinen työskentelee kemian opetuksen ja opetuksen kehittämisen parissa Tampereen yliopistossa. Sähkökemiaan liittyvän väitöskirjan jälkeen hän siirtyi Teknillisestä korkeakoulusta tohtoritutkijaksi Liverpoolin yliopistoon, mutta Suomeen ja Tampereelle palattuaan erityisesti kemian opettamisen ja korkeakoulutuksen mielenkiintoiset kysymykset ovat vieneet mennessään. 2016 Riikka Lahtinen sai Tampereen teknillisen yliopiston palkinnon opetuksen kehittämisestä painopisteenään korkeakouluopettajuus. Vuonna 2017 Lahtinen oli pitkässä opettajavaihdossa Singaporessa National University of Singaporessa, jossa hän kemian opettamisen lisäksi piti työpajoja digipedagogiikasta opettajille. Vuodet 2018-2020 hän toimi Tampereen LUMATE-keskuksen johtajana. Riikka Lahtisen mielestä on tärkeää hahmottaa LUMA-aineiden koulutus ja oppiminen kokonaisuutena: varhaisten vuosien LUMA-kerhoista koulujen kautta korkeakoulutukseen ja jatkuvaan oppimiseen.
Hanna Kinnari-Korpela
Hanna Kinnari-Korpela toimii TAMKissa lehtorina ja tietotekniikan insinöörikoulutuksen tutkinnoista vastaavana. Hänen parikymmenvuotisen työuransa aikana kokemusta on karttunut mm. matematiikan ja tietotekniikan opetuksesta, erilaisista koulutuksen kehittämishankkeista sekä tutkinto-ohjelmien hallinnollisista asioista.
Kirsi-Maria Rinneheimo
Kirsi-Maria Rinneheimo työskentelee matematiikan lehtorina TAMKissa. Kirsi-Marialla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus matematiikan opettamisesta insinöörikoulutuksessa. Opetustyön lisäksi hän työskentelee kansallisissa ja kansainvälisissä koulutuksen kehittämishankkeissa.
Henri Annala
Mr Annala is an experienced education professional with a wide expertise in developing online and blended pedagogy and facilitating collaborative learning in cross-cultural environments. Besides teaching, he works as a digimentor and international coordinator, organising trainings on various aspects of online pedagogy and large-scale international events. In addition, he is currently active in several international projects developing pedagogical methods and practises for distance learning (for example BUKA – Advancing Equity and Access to Higher Education through Open and Distance Learning and Towards e-Coaching – The First Step to Build Trust with a Digital Coach).
Keskiviikko 11.5.2022
Simo Ali-Löytty
Simo Ali-Löytty on matematiikan yliopistonlehtori Tampereen yliopistossa ja teollisuusmatematiikan dosentti. Simo toimii matematiikan ja tilastollisen data-analyysin tutkinto-ohjelman vastaavana ja on paikannuksen datafuusion tutkimusryhmän johtaja. Simo toimii aktiivisesti Teknologialla tuetun matematiikan opetuksen tutkimusryhmässä ja erityisenä tutkimuskohteena on matematiikan sähköiset näytöt.
Antti Karttunen
Antti Karttunen työskentelee apulaisprofessorina Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulussa, missä hänen tutkimusalanaan on epäorgaanisten materiaalien mallinnus. Hän on Aalto-yliopiston Kemian tekniikan kandidaattiohjelman johtaja ja hän on mukana useissa hankkeissa, joissa kehitetään uusia oppimisympäristöjä ja opetusmenetelmiä kemian tekniikan opetukseen. Tällä hetkellä tärkeimpiä teemoja ovat virtuaalilaboratoriot kemian laboratorio-opetuksen tukena ja automatisoidut oppimisen arvioinnin työkalut.
Lauri Wirola
TkT Lauri Wirola opiskeli fysiikkaa Tampereen Yliopistossa valmistuen diplomi-insinööriksi vuonna 2005 ja tekniikan tohtoriksi vuonna 2010. TkT Wirola on työskennellyt koko työuransa paikannuksen ja karttojen parissa. Paikannuksen puolelle hänen osaamisensa kuuluu suurtarkkuus-GNSS, joukko-oppimiseen perustuvat kaupalliset paikannuspalvelut sekä sisätilapaikannus. Lähivuodet TkT Wirola on johtanut sisätilakarttojen tuotekehitystä HERE Technologies -yrityksessä. Tässä työssä hänen huomionsa kiinnittyy erityisesti automatisoidun liikenteen tarvitsemiin ratkaisuihin. TkT Wirola on kirjoittanut useita artikkeleita paikannuspalveluista ja hänellä on kymmeniä patentteja paikannus- ja karttateknologioiden alueella.
Rohit Agrawal
Rohit Agrawal is a Senior Customer Success Engineer at MathWorks Stockholm Office. He has 7 years of experience in helping Nordic and Baltic universities use MATLAB, Simulink and various MathWorks tools in education and research. He focuses on Machine Learning and Deep Learning techniques for various engineering applications. Rohit holds a bachelor’s degree in Electronics & Communication Engineering from Vellore Institute of Technology India. He holds a master’s degree from KTH Royal Institute of Technology, Sweden in Embedded Systems specializing on verification of Automotive Requirements. Prior to joining MathWorks, he worked as a Manufacturing Process Engineer for Magneti Marelli Powertrain India.